preloader

Program i cilj

Program škole sporta Bambini se sastoji od devet meseci aktivnog rada i dve pauze (zimske u januaru i letnje u julu i avgustu). Redovne aktivnosti čine dva treninga u sali i dopunski trening obuke plivanja. Bazu čine vežbe za razvoj motoričkih sposobnosti (fleksibilnost, koordinacija, agilnost, stabilnost, preciznost, izdržljivost, brzina i snaga).

Treninzi se sastoje iz osnovnih atletskih i gimnastičkih vežbi kao i elementarnih vežbi sportova sa loptom. Vežbe su prilagođene deci uzrasta 3-9 godina kada su najpodobnija za razvoj određenih sposobnosti i usmeravanju na grane sporta.

Cilj je utemeljenje pravih životnih vrednosti i usmeravanje dece na sport. Pored kućnog vaspitanja deca stiču sportsku kulturu koja daje celinu za pravilan razvoj i formiranje kompletne ličnosti.

Redovne aktivnosti


Treninzi razvoja motoričkih sposobnosti


Treninzi obuke plivanja


Vantrenažne aktivnosti


Organizacija humanitarnih akcija

Promocija različitih sportova

Obilasci sportskih objekata

Druženje u prirodi

Kamp


U toku zimske i letnje pauze organizujemo sportske kampove za decu. Cilj kampa je približavanje prirodnog bogatstva deci i njihovo aktivno učestvovanje u avanturama u okruženju prirode. Program kampa podrazumeva dnevne aktivnosti koje podstiču samostalnost u obavljaju svakodnevnih prostih i složenih zadataka, sticanje radnih navika, jačanje sportskog duha i zajedništva u zdravoj celini.


Škole

photo

OŠ “Jovan Dučić“, Bulevar Milentija Popovića 16

photo

OŠ "Radoje Domanović" Bulevar umetnosti 31

photo

OŠ "Ćirilo i Metodije" Učiteljska 58

photo

Vrtić "Srna" Omladinskih brigada 136

Tim – treneri

Stručni tim škole sporta Bambini čine treneri, diplomirani sportski radnici i saradnici iz oblasti koje su povezane sa radom u ranom dečijem uzrastu. Svaki od trenera ima užu specijalnost za određenu sportsku granu, a ceo tim daje svestranost i mogućnost izučavanja velikog broja različitih sportova.